Gegrild turks brood met 3 dips

Gegrild turks brood met 3 dips

Smulweb imageSmulweb

Serveer heerlijke gegrild Turks brood met 3 verschillende dips: geroosterde aubergine, paprika en een gekruide yoghurtdip. Dip het brood in de verschillende dips en geniet van de smaken van de Turkse keuken.

10 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gegrild turks brood met 3 dips op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 C en rooster de aubergines gedurende 30 minuten en de paprika's gedurende 20 minuten totdat het vel bruin wordt.
  2. Laat de uiringen gedurende 30 minuten marineren in het sap van een halve citroen.
  3. Haal de paprika's uit de oven en laat ze 10 minuten in een afgedekte kom rusten.
  4. Snijd het brood in punten en halveer deze in de lengte.
  5. Schep de dips in wijde schaaltjes en schenk er nog wat olijfolie overheen.
  6. Garneer de dips met wat paprikapoeder, uiringen, peterselie en olijven.
  7. Zet de schaaltjes op een groot blad en leg de reepjes brood ertussen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Turks brood