Walnotenpesto

Walnotenpesto

Smulweb imageSmulweb

Deze walnotenpesto is verrassend lekker én simpel om te maken. Door de citroenrasp krijgt de pesto een lekkere frisse smaak en de walnoten zorgen voor een extra bite. Lekker op een stokbroodje of door je pasta.

10 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Walnoten gepeld, ongezouten
  • 20 g Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Walnotenpesto op tafel.

  1. Meng de walnoten, knoflook, basilicum, citroenrasp en 1-1½ eetlepel citroensap in de keukenmachine tot een grove pasta.
  2. Voeg al mengend zoveel olijfolie toe dat een smeuïge, maar niet te dunne saus ontstaat.
  3. Breng de pesto op smaak met zout en peper.
  4. Doe de pesto over in een mooi schaaltje en laat de pesto liefst een half uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Fruit Pasta Sauzen Citroen Citroensap