Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Kokos abrikoos havermout muffin (glutenvrij) op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de havermout, boekweitmeel, geraspte kokos, stukjes abrikoos, bakpoeder, geraspte appel en zout (alle 'droge' ingrediënten) in een beslagkom en meng het door elkaar. Klop de eieren en yoghurt door elkaar. Voeg het eier-yoghurt-mengsel bij de andere ingrediënten in de beslagkom en roer alles goed door elkaar.
- Vet de muffinvormpjes in en schep het beslag in de vormpjes. Je kunt de vormpjes voor ¾, of helemaal vullen, omdat het beslag niet rijst. Doe de vorm in de oven en laat het 20 a 30 minuten bakken totdat de muffins goudbruin kleuren. Wanneer je met een satéprikker erin prikt en deze er schoon uit komt, zijn de muffins gaar.
- Haal ze dan uit de vorm en laat ze nog even afkoelen.