Spakenburgs hart

Spakenburgs hart

Smulweb imageSmulweb

Chocoladehart volgens origineel recept uit Spakenburg. Dit hart is een echte traktatie! Geniet van een ambachtelijk gemaakt en feestelijk versierd chocoladehart met de smaak van basterdsuiker, boter en framboos. Ideaal voor elke gelegenheid. Bestel dit hart gemakkelijk en snel online!

45 min bereiden

hoofdgerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 el Water
  • 0.5 tl Frambozen aroma

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Spakenburgs hart op tafel.

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden Celsius. Vet de bakplaat in of bekleed deze met bakpapier.
  2. Zeef de bloem, het zout en de basterdsuiker boven een kom en mix het geheel. Voeg de boter toe en verdeel de boter in kleine blokjes door het meel. Voeg het water toe en kneed alles tot een egale bal.
  3. Rol de helft van het deeg uit op de bakplaat tot een plak van ± 0,5 cm dik. Snijd er een hart uit of bak het als vierkant (afgesneden deeg bij restant deeg voegen). Bak deze plak in de oven af gedurende ± 10 minuten.
  4. Maak de plak los van de bakplaat en laat deze afkoelen op een taartrooster. Maak de bakplaat schoon en maak van het resterende deeg nog een hart en bak deze af.
  5. Klop het eiwit van een ei en voeg de gezeefde poedersuiker en de frambozenaroma toe. Mix alles tot een gladde wit/zilver kleurige pasta.
  6. Doe de versierpasta in een spuitzak en breng leuke versiersels /woorden aan op de harten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Boterkoek