Gamba mousse in vadouvan mayonaise

Gamba mousse in vadouvan mayonaise

Smulweb imageSmulweb

Gamba mousse in vadouvan mayonaise is een prachtig voorgerecht. Gemarineerde gamba's met een heerlijke vadouvan mayonaise en een snufje peper en zout. Genieten van een luxe hapje.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.4 el Water

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Gamba mousse in vadouvan mayonaise op tafel.

  1. Meng de eidooiers, mosterd en 2 theelepels koud water in een kom. Mix dit totdat een glad mengsel ontstaat met een keukenmachine, handmixer of garde. Voeg vervolgens beetje bij beetje (of nog beter: druppel voor druppel) de olie toe en blijf ondertussen mixen. Voeg vervolgens 1 el Vadouvan toe. Als de mayonaise te dik wordt, voeg dan nog een klein beetje water toe. Doe als laatste de citroensap erbij en mix het geheel nog even door. Breng de mayonaise op smaak met wat zout en peper.
  2. Ontdooi de gamba's en controleer of alle darmkanaaltjes verwijderd zijn. Bak ze in olijfolie, met zout, peper en knoflook uit de knijper. Laat ze uit de koekenpan afkoelen en bewaar ook het schraapsel op de bodem van de koekenpan.
  3. Snijd de koud geworden gamba's in kleine stukjes en pureer deze in een blender of met een staafmixer, samen met wat lepels mayo en de schraapsels van de koekenpan. Doe het voorzichtig aan met de mayo, je kunt beter nog één of twee keer wat extra toevoegen om de juiste smeuïgheid te bereiken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen