Spek met stoofperen een traditioneel streekgerecht

Spek met stoofperen een traditioneel streekgerecht

Smulweb imageSmulweb

Spek met stoofperen, een traditioneel streekgerecht. Het vlees en de peren worden gelijktijdig in een grote pan met ruim water klaargemaakt tot het vlees gaar is en de peren zeker gaar zijn. Lekker met mosterd en gekookte groene kool.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Spek met stoofperen een traditioneel streekgerecht op tafel.

  1. Was de peren, maar schil ze niet.
  2. Zout het vlees.
  3. Doe het vlees en de peren gelijktijdig in een grote pan met ruim water.
  4. Voeg eventueel een paar kruidnagelen en een laurierblaadje toe.
  5. Breng de pan aan de kook.
  6. Laat het gerecht 1,5 tot 2 uur sudderen, tot het vlees gaar is en de peren zeker gaar zijn.
  7. Varieer: - Gebruik in plaats van karbonade 500 gram zuurkoolspek of Zeeuws spek. - Voeg een paar kruidnagelen en een laurierblaadje toe aan het kookwater. - Serveer bij het opdienen in veel streken een flinke lepel mosterd over het vlees. - Serveer in Friesland gekookte groene kool bij dit spek met peren-gerecht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Speklap