Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Rode kool op tafel.
- Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Hak de rode kool in vieren en snijd de harde stronk weg. Schaaf of snijd de kool in dunne sliertjes. Doe de rode kool in de pan.
- Voeg 1,5 dl water, 2 theelepels zout, kruidnagels, laurierblaadje, jeneverbessen, kaneel, stroop en azijn toe. Schep door elkaar en breng aan de kook. Laat het met de deksel op de pan ongeveer 1 uur heel zachtjes koken. Schep af en toe om.
- Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne plakken. Halveer vervolgens de plakken. Schep de appelstukjes door de rode kool. Met de deksel schuin op de pan de kool nog ongeveer een half uur gaar koken en het teveel aan water laten verdampen. Af en toe omscheppen.
- Schep de boter door de rode kool en laat nog 5 minuten stoven. Verwijder de kruidnagels, jeneverbessen en het laurierblaadje.
- Breng de rode kool op smaak met zout, suiker en eventueel een scheutje azijn. Serveer met een runderlapje en aardappels.