Bloemkoolsoep met truffel

Bloemkoolsoep met truffel

Smulweb imageSmulweb

Deze bloemkoolsoep heeft een verrassende truffelsmaak en is heerlijk romig door de kookroom en Parmezaanse kaas. Voeg wat peterselie en croutons toe en genieten maar! Een heerlijk soepje voor de koude dagen.

45 min bereiden

voorgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Bloemkoolsoep met truffel op tafel.

  1. Snipper de ui. Was de prei en snijd deze in halve ringen. Snijd de bloemkool aan stukken. Schil de aardappel en snijd deze in stukken. Hak de knoflookteen fijn.
  2. Smelt een klontje boter in de soeppan en doe alle bovenstaande ingrediënten erbij. Bak ze kort (ca. 3-4 minuten) en giet vervolgens het (warme) water eroverheen samen met de bouillonblokjes. Breng dit aan de kook en zet het vuur dan lager. Laat ongeveer 35 minuten lekker doorpruttelen.
  3. Neem de pan van de warmtebron en pureer alles met een staafmixer. Meng er vervolgens ca. 15cl kookroom doorheen en geraspte Parmezaanse kaas naar smaak (meestal 50-75 gram). Proef of er nog zout of peper nodig is om de gewenste smaak te bereiken.
  4. Rasp er tenslotte wat truffelschilfers doorheen en serveer met wat peterselie en eventueel wat croutons.
  5. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kruiden