- 2000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Bloemkoolsoep met truffel op tafel.
- Snipper de ui. Was de prei en snijd deze in halve ringen. Snijd de bloemkool aan stukken. Schil de aardappel en snijd deze in stukken. Hak de knoflookteen fijn.
- Smelt een klontje boter in de soeppan en doe alle bovenstaande ingrediënten erbij. Bak ze kort (ca. 3-4 minuten) en giet vervolgens het (warme) water eroverheen samen met de bouillonblokjes. Breng dit aan de kook en zet het vuur dan lager. Laat ongeveer 35 minuten lekker doorpruttelen.
- Neem de pan van de warmtebron en pureer alles met een staafmixer. Meng er vervolgens ca. 15cl kookroom doorheen en geraspte Parmezaanse kaas naar smaak (meestal 50-75 gram). Proef of er nog zout of peper nodig is om de gewenste smaak te bereiken.
- Rasp er tenslotte wat truffelschilfers doorheen en serveer met wat peterselie en eventueel wat croutons.
- Eet smakelijk!