Boudin blanc (witte worst)

Boudin blanc (witte worst)

Smulweb imageSmulweb

Deze witte worst, of boudin blanc, is een fijne kippengehakt variant met truffel en room. De worst is van binnen zacht en smaakvol en van buiten goudbruin gebakken. Perfect als snack of als maaltijd.

45 min bereiden

voorgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Boudin blanc (witte worst) op tafel.

  1. Plaats brood en melk in een kom en laat het weken. Breek het brood met je handen tot een pasta. Pureer kip en zeezout in een keukenmachine tot een gladde massa. Voeg de eiwitten toe en mix dit voor een paar minuten tot het dik wordt. Knijp het overtollige melk uit het brood en voeg toe aan de kom van de processor. Meng tot alles goed gecombineerd is. Voeg geleidelijk de room toe terwijl de motor nog loopt. Roer truffel erdoor.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op laag vuur. Bak de ui gedurende 15-20 minuten of tot ze zacht zijn. Voeg suiker toe en laat lichtjes karameliseren. Voeg azijn en kippenbouillon toe en bak nog eens 20 minuten of tot het dik wordt. Zet opzij.
  3. Spoel de worst darmen onder koud stromend water. Vul een spuitzak met het mengsel. Plaats de varkensdarm op het uiteinde van het mondstuk en druk voorzichtig het mengsel in de behuizing met gelijke druk. Maak zo een worst van ongeveer 2+1/2 cm breed. Leg een knoop aan het einde van de behuizing en maak met slagers touw een worstje van 4 cm.
  4. Plaats de worstjes in een grote diepe pan met net genoeg koud water om te dekken. Kook op laag vuur, rond 90*C gedurende 6 minuten tot ze stevig en gaar zijn. Draai het vuur uit en laat de worsten afkoelen in hun pocheervocht.
  5. Verwijder de vel van de worstjes als ze zijn afgekoeld.
  6. Verhit de resterende olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de boudin voor 2-3 minuten goudbruin. Voeg dan de boter en takjes tijm toe. Breng op smaak met zeezout.
  7. Steek de worstjes op saté stokjes. Schep gekarameliseerde ui op kleine bordjes. Leg de spiesjes bovenop de uien. Top met een andere lepel ui-jus en garneer met micro-kruiden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Pasta Gevogelte Kruiden Sauzen Soep Kippenbouillon