Spaans stoofvlees

Spaans stoofvlees

Smulweb imageSmulweb

Spaans stoofvlees, lekker op elke camping! Romige tomatensaus met knoflook en ui, afgemaakt met koriander, laurier en kruidnagel. De riblappen staan minimaal 2 uur te pruttelen op laag vuur. Serveer het gerecht met knapperig brood, bijvoorbeeld Spaanse puntjes of stokbrood.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 1 el Koriander

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Spaans stoofvlees op tafel.

  1. Laat het vlees in 30 minuten op temperatuur komen, dan braadt het mooier bruin.
  2. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin het vlees snel rondom bruin. Schep de riblappen uit de pan op een bord.
  3. Fruit de uien en knoflook in het braadvet in de pan.
  4. Voeg de tomatenblokjes met sap, paprika, paprikapoeder, wijn en bouillon toe en breng aan de kook.
  5. Zet het vuur laag en leg de riblappen terug in de pan.
  6. Voeg het laurierblad en de kruidnagels toe. Leg de deksel op de pan en stoof het gerecht in 2 uur op heel laag vuur gaar. Schep af en toe om.
  7. Garneer het gerecht met koriander.
  8. Serveer het gerecht met knapperig brood, bijvoorbeeld Spaanse puntjes of stokbrood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Bier