Pindasoep

Pindasoep

Smulweb imageSmulweb

Deze hartverwarmende Pindasoep is de ideale maaltijd voor in de winter. Je maakt het gemakkelijk met aardappels, prei, ui, pindakaas, ketjap, en oelek. Extra lekker met brood.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pindasoep op tafel.

  1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes, snijd de prei in ringen en snipper de ui.
  2. Verhit 3 eetlepels olie in een soeppan, fruit hierin de ui en pers de knoflook erboven uit. Voeg water, aardappelblokjes en bouillontablet toe en kook op laag vuur 15-20 minuten.
  3. Verhit intussen de resterende eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de prei op laag vuur zacht en glanzend.
  4. Pureer met de staafmixer de aardappels met het bouillon. Zet de pan weer op het vuur en voeg pindakaas, ketjap manis en oelek toe.
  5. Laat de pindakaas al roerend met een garde goed smelten.
  6. Roer de gebakken prei door de soep en breng op smaak met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Pindasoep