- 0.5 el Honing
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Lekker vlaamse ovenschotel witlof met gehakt ham mosterd op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de witlof. Verwijder een plakje van het uiteinde van de witlofstruikjes en snijd ze in smalle reepjes. Snijd de ham in kleine blokjes. Pel en snipper de ui.
- Smelt de boter in de wok en roerbak daarin de witlof samen met de blokjes ham beetgaar. Doe de witlof met de hamblokjes in een vergiet en laat goed uitlekken.
- Verhit de olie in de wok en bak de uisnippers glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit onder omscheppend rul. Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat en strooi de bloem eroverheen. Roer de mosterd door het gehakt en voeg de witlof met de hamblokjes en een halve eetlepel honing toe. Meng alles door elkaar en proef. Voeg eventueel nog wat peper, zout en nootmuskaat toe.
- Doe het witlofmengsel in de ovenschaal. Dek af met de aardappelplakjes (dakpansgewijs) en strooi de geraspte kaas eroverheen.
- Bak het geheel nog ongeveer 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de aardappelen een goudbruine kleur hebben gekregen.