Smullen  gegratineerde ravioli met paddenstoelen prei en cognacsaus

Smullen gegratineerde ravioli met paddenstoelen prei en cognacsaus

Smulweb imageSmulweb

Gegratineerde ravioli met paddenstoelen en prei in een smaakvolle cognacsaus. Bak eerst de paddenstoelen en prei, blus af met cognac, voeg slagroom toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Bedek met kaas en bak in de oven tot goudbruin.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 ml Cognac

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Smullen gegratineerde ravioli met paddenstoelen prei en cognacsaus op tafel.

  1. Maak de prei schoon en snijd in kleine stukjes. Maak de paddenstoelen schoon en snijd grote exemplaren in tweeën. Pel en snipper de knoflook. Rasp de kaas op een grove rasp.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de ravioli of tortellini direct uit het pak in de ovenschaal.
  3. Verhit de olie in de wok of koekenpan. Bak hierin de paddenstoelen op een hoge warmtebron tot alle vocht is verdwenen. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  4. Doe de prei erbij en bak deze al omscheppend mee voor ongeveer 3 tot 5 minuten. Blus af met de cognac of de vieux. Laat het geheel even op hoog vuur staan zodat het grootste deel van de drank verdampt.
  5. Voeg de slagroom toe en breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en tabasco.
  6. Giet de paddenstoelen/prei/roomsaus over de ravioli/tortellini en strooi er de kaas overheen.
  7. Zet de schaal plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de ravioli een goudbruine kleur heeft gekregen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Groente Prei