- 50 ml Cognac
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Smullen gegratineerde ravioli met paddenstoelen prei en cognacsaus op tafel.
- Maak de prei schoon en snijd in kleine stukjes. Maak de paddenstoelen schoon en snijd grote exemplaren in tweeën. Pel en snipper de knoflook. Rasp de kaas op een grove rasp.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de ravioli of tortellini direct uit het pak in de ovenschaal.
- Verhit de olie in de wok of koekenpan. Bak hierin de paddenstoelen op een hoge warmtebron tot alle vocht is verdwenen. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
- Doe de prei erbij en bak deze al omscheppend mee voor ongeveer 3 tot 5 minuten. Blus af met de cognac of de vieux. Laat het geheel even op hoog vuur staan zodat het grootste deel van de drank verdampt.
- Voeg de slagroom toe en breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en tabasco.
- Giet de paddenstoelen/prei/roomsaus over de ravioli/tortellini en strooi er de kaas overheen.
- Zet de schaal plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de ravioli een goudbruine kleur heeft gekregen.