Gezond broccolisoep met groenekruidenolie en parmezaanse kaas

Gezond broccolisoep met groenekruidenolie en parmezaanse kaas

Smulweb imageSmulweb

Deze broccolisoep is heerlijk als voorgerecht of als lichte avondmaaltijd. De soep is gevuld met broccoliroosjes en Parmezaanse kaas. De groenekruidenolie geeft het geheel een frisse en pittige smaak. Snel en makkelijk gemaakt.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Bieslook
  • 1 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gezond broccolisoep met groenekruidenolie en parmezaanse kaas op tafel.

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  2. Was de broccoli, snij het onderste stuk van de stronk. Verdeel de broccoli in roosjes. Snij de stronk in stukjes.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de broccoli toe.
  4. Doe de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep plm. 10 - 15 minuten zachtjes koken tot de broccoli gaar is.
  5. Meng in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer de groene kruiden samen met de 6 eetlepels olijfolie tot een gladde pasta. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Schaaf de Parmezaanse kaas in dunne plakjes.
  6. Pureer de soep met de staafmixer. Maak op smaak met een scheutje room en peper en zout.
  7. Schep de soep in borden en garneer met de groenekruidenolie en Parmezaanse kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas