- 1 el Bieslook
- 1 el Basilicum
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Gezond broccolisoep met groenekruidenolie en parmezaanse kaas op tafel.
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Was de broccoli, snij het onderste stuk van de stronk. Verdeel de broccoli in roosjes. Snij de stronk in stukjes.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de broccoli toe.
- Doe de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep plm. 10 - 15 minuten zachtjes koken tot de broccoli gaar is.
- Meng in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer de groene kruiden samen met de 6 eetlepels olijfolie tot een gladde pasta. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Schaaf de Parmezaanse kaas in dunne plakjes.
- Pureer de soep met de staafmixer. Maak op smaak met een scheutje room en peper en zout.
- Schep de soep in borden en garneer met de groenekruidenolie en Parmezaanse kaas.