Karameldessert met specerijen portmeringue

Karameldessert met specerijen portmeringue

Smulweb imageSmulweb

Doe jezelf een plezier en maak deze verfijnde karameldessert met specerijen portmeringue. De Peruaanse dulce de leche, kaneel en munt zorgen voor een perfecte smaakcombinatie. Het is super simpel en garandeert je voldoening!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Karameldessert met specerijen portmeringue op tafel.

  1. Maak eerst de Peruaanse dulce de leche. Klop terwijl die nog warm is de eidooiers erdoor en verwarm alles zachtjes om het te laten indikken. Giet het mengsel door een zeef in 4 dessertschaaltjes of glazen en zet het tot gebruik in de koelkast.
  2. Doe de suiker en port in een steelpan. Verwarm het langzaam en al roerend tot de suiker is opgelost
  3. breng het dan aan de kook.
  4. Laat de portsiroop borrelen tot het slappe-balstadium is bereikt, rond de 112-115°C. Om te testen of het slappe-balstadium is bereikt, laat u een druppeltje portsiroop in een kom koud water vallen. De siroop vormt een balletje, wat betekent dat hij zo ver is.
  5. Klop intussen de eiwitten krachtig tot ze ondoorschijnend worden en zachte pieken vormen. Giet de hete portsiroop erbij en voeg de kaneel toe. Blijf kloppen tot de meringue stijf en glanzend is. Je hebt nu een zachte Italiaanse meringue gemaakt.
  6. Schep de meringue over de afgekoelde Peruaanse dulce de leche en garneer het dessert met een snufje kaneel en wat munt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden