Appelchips

Appelchips

Smulweb imageSmulweb

Knapperige appelchips uit de oven! Makkelijk om te maken en heerlijk als tussendoortje. Haal de klokhuizen uit de appels, snijd ze in dunne plakjes en strooi er kaneel overheen. Twee uur in de oven op 100 graden Celsius en dan smullen maar!

120 min bereiden

tussendoortje

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Appelchips op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 90/100 graden Celsius.
  2. Was de appels, maar schil ze niet. Haal eerst de klokhuizen eruit met een appelboor en snijd dan de appels in dunne plakjes van ongeveer 3 mm. Hoe dunner de appeltjes zijn, hoe knapperig de appelchips worden.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de appelschijfjes erop. Bestrooi de stukjes met wat kaneel en bak het dan ongeveer 2 uur in de oven op 100 graden Celsius. Na anderhalf uur kun je de schijfjes even omdraaien zodat alle kanten goed knapperig worden.
  4. Let erop dat de baktijd sterk afhangt van de dikte van de appelschijfjes, dus kijk steeds of het nog steeds goed gaat in de oven.
  5. Smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Appel