Romige snijbiettaart met parmezaan

Romige snijbiettaart met parmezaan

Smulweb imageSmulweb

Een hartige taart gevuld met snijbiet, rode ui en champignons. Het romige mengsel van cashewnoten, eieren, melk, room en parmezaan geeft de taart een rijke smaak. Perfect als lichte maaltijd of bijgerecht.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige snijbiettaart met parmezaan op tafel.

  1. Verwarm de oven op 220C.
  2. Was de snijbiet en snijd de steel en de bladeren in stukken van ongeveer 1 cm. Snijd vervolgens de rode ui fijn en de champignons in plakjes.
  3. Verwarm 2 el olie en bak de groenten voor ongeveer 5 minuten aan zodat de bladeren wat geslonken zijn. Giet eventueel vrijgekomen vocht uit de pan. Rol ondertussen het bladerdeeg uit op het werkblad en bekleed de taartvorm hiermee.
  4. Meng de cashewnoten door het groentemengsel en schep op het bladerdeeg in de taartvorm.
  5. Klop de eieren los en meng met de melk, room, tijm, zout en peper. Giet het mengsel over de taart en verdeel de parmezaan over de taart.
  6. Bak de taart 10 minuten in het midden van de oven. Haal de taart eruit en bekleed met aluminiumfolie. Plaats vervolgens nog 25 minuten in het midden van de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart