Cajun stijl boudin worst (of gehaktballetjes)

Cajun stijl boudin worst (of gehaktballetjes)

Smulweb imageSmulweb

Maak deze heerlijke Cajun stijl boudin worst! Gehaktballetjes zijn ook een optie, je kunt ze bakken, ze zijn geweldig! Varkensvlees, lever, groenten, rijst, peterselie en lente-ui zijn enkele ingrediënten. Vullen in varkensdarmen en pocheren gedurende 10 minuten.

120 min bereiden

lunch/brunch gerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Cajun stijl boudin worst (of gehaktballetjes) op tafel.

  1. Hak het vlees, lever en vet in stukjes van ongeveer 1 cm.
  2. Meng het vlees met de ui, bleekselderij, paprika en knoflook, voeg dan het zout toe.
  3. Zet alles in een plastic bak met deksel en laat het minstens een uur in de koelkast staan, en maximaal een dag.
  4. Doe het gemarineerde vlees in een grote pan en giet er voldoende water bij om het vlees te bedekken. Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot alles gaar is, minimaal 90 minuten en maximaal 4 uur.
  5. Haal het vlees uit het vocht en laat het afkoelen. Bewaar de kookvloeistof.
  6. Wanneer alles is afgekoeld om te hanteren, vermaal het grof of hak het vlees met een mes.
  7. Zet de vleesmix in een grote kom en voeg de gekookte rijst, peterselie en lente-ui toe. Meng goed en voeg tot 4 kopjes bewaard kookvocht toe. Meng dit gedurende 3 tot 5 minuten voor een meer samenhangend mengsel voor het stoppen van de darmen.
  8. Vul de boudin in varkensdarmen.
  9. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Pocheer de worst gedurende 10 minuten en serveer warm.
  10. Je kunt ook het worstmengsel tot balletjes vormen en bakken (ze zijn geweldig), of je kunt de boudin als vulling voor iets anders, zoals een kalkoen gebruiken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Vlees