Chocolade brioche van heel holland bakt

Chocolade brioche van heel holland bakt

Smulweb imageSmulweb

Een luchtige en overheerlijke chocolade brioche, rijkelijk gevuld met chocoladepasta en cacao nibs, afgemaakt met chocoladeschaafsel en suikersiroop. Perfect voor een luxe ontbijt of brunch, waarbij je jezelf en anderen verrast met een zoete traktatie gemaakt van volle ingrediënten.

60 min bereiden

lunch/brunch gerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 235 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Chocolade brioche van heel holland bakt op tafel.

  1. Doe de bloem, het zout, de suiker en de melk in de keukenmachine en meng met een menghaak. Voeg de gist toe en vervolgens een voor een de eieren. Voeg tot slot de boter (in klonten) toe. Kneed het geheel ongeveer 10 minuten en laat het deeg 10 minuten rusten.
  2. Rol het deeg, als het gerust heeft, tot een rechthoek van 60x40 cm.
  3. Verwarm de oven voor op 190 graden. Smelt de chocolade en boter in een pan. Haal de pan van het vuur en voeg de cardamom, kaneel, cacaopoeder en poedersuiker toe. Meng het tot een pasta.
  4. Smeer de pasta op het brooddeeg (tot bijna aan de randen) en bestrooi het brood met de cacao nibs. Rol het deeg op en snij het in drieën.
  5. Vlecht de 3 rollen deeg en maak er vervolgens een ring van. Bak de brioche gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven op 190 graden.
  6. Doe water en suiker in een pan en maak een siroop. Smeer het brood, als het uit de oven is, in met de siroop. Bestrooi het geheel met chocoladeschaafsel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Brood Chocolade Chocolade maken