Pastinaak wortel stamppot

Pastinaak wortel stamppot

Smulweb imageSmulweb

Een winterse klassieker met een twist: pastinaak wortel stamppot met een tijm-uien sausje. Smeuïg gemaakt met melk en op smaak gebracht met mosterd. Serveer met een smakelijke rookworst of gehaktbal.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 600 g Pastinaak

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pastinaak wortel stamppot op tafel.

  1. Schil de pastinaken en wortels en snijd ze in stukjes. Kook ze in 20-25 minuten in ruim water met een snufje zout gaar.
  2. Snipper de uien en knoflook. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de uien en knoflook bruin. Voeg de tijm toe aan de uien en bak even mee.
  3. Giet de wortels en pastinaken af en doe ze terug in de pan. Stamp ze fijn en voeg de mosterd en het uienmengsel met de boter en vocht uit de pan toe.
  4. Schenk een beetje melk erbij totdat de stamppot lekker smeuïg is. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de stamppot met een rookworst of gehaktbal.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot