Vis met ontbijtspek uit de oven

Vis met ontbijtspek uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Een stuk kabeljauw omwikkeld met ontbijtspek, mosterd en diverse kruiden. De takjes rozemarijn geven het visje extra smaak. In 25 minuten op tafel.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Rozemarijn, vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Vis met ontbijtspek uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Wrijf het stuk kabeljauw rondom in met peper, zout, citroensap en citroenrasp.
  3. Bestrijk de bovenkant van de kabeljauw met mosterd en strooi er knoflook, oregano en rozemarijn over.
  4. Wikkel het stuk kabeljauw strak in plakjes spek en leg de takjes rozemarijn erop. Bind eventueel met rolladetouw.
  5. Leg de vis in de braadslede of ovenschaal. Druppel er wat olijfolie over.
  6. Bak de vis in de oven in 25 minuten knapperig bruin en net aan gaar. (Je kunt ook 15-20 minuten aanhouden.)
eet smakelijk