Tikka masala van kip

Tikka masala van kip

Smulweb imageSmulweb

Tikka masala van kip op zijn best! Gemarineerde kip in een mix van yoghurt en kruiden. Geserveerd met een cashew-paprika saus op smaak gebracht met gember, rode peper, knoflook, en heerlijke Indiase kruiden. Limoen voor de finishing touch en verse koriander garneert het gerecht.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Koriander

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Tikka masala van kip op tafel.

  1. Snijd de knoflook, rode peper en gember fijn. Snijd de uien in dunne ringen en de paprika's in blokjes. Snijd het lam (of de kip) in blokjes. Houd alles apart en doe het vlees in een grote kom. Rooster mosterdzaadjes in een pan met deksel op laag vuur. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  2. Smelt boter in een koekenpan op laag vuur. Voeg de knoflook, gember, rode peper, ui, garam massala, paprikapoeder, mosterdzaadjes, gemalen komijnzaad en korianderpoeder toe en laat de kruiden zacht worden op laag vuur. Neem de tijd hiervoor (ongeveer 20 minuten).
  3. Haal de helft van de kruidenmix uit de koekenpan en doe dit samen met yoghurt in de kom bij het vlees. Roer goed door en laat de marinade minimaal een uur in de koelkast marineren. Bewaar de andere helft van de kruidenmix voor de saus.
  4. Voeg in de koekenpan de cashewnoten en blokjes paprika toe aan de resterende helft van de kruidenmix en laat even meebakken. Voeg vervolgens gehakte koriander, room en tomatenpuree toe en meng zorgvuldig. Houd de saus warm op laag vuur.
  5. Braad het gemarineerde vlees in een grote koekenpan met boter tot het gaar is. Knijp de limoen uit over het vlees en roer nog even door.
  6. Serveer het vlees met de warme saus en garneer met verse koriander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte