Gegratineerd romig stamppotje bloemkool met hamblokjes en geb uitjes

Gegratineerd romig stamppotje bloemkool met hamblokjes en geb uitjes

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk, romig stamppotje van bloemkool met knapperige hamblokjes en gebakken uitjes. Gegratineerd met geraspte kaas voor een krokant korstje. Perfect voor een koude dag!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gegratineerd romig stamppotje bloemkool met hamblokjes en geb uitjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de bloemkool schoon. Verdeel deze in kleine roosjes. Kook de bloemkool beetgaar (moet nog beetje knapperig zijn!) in water met kippenbouillontablet.
  3. Schil de aardappelen, was ze en kook ze gaar in water met zout. Aardappelen daarna goed droogstomen.
  4. Verhit ondertussen de olie in de koekenpan. Bak hierin de hamblokjes iets knapperig. Strooi het kerriepoeder erover en bak kort even mee.
  5. Doe de bloemkool en de aardappelen in één pan en stamp deze grof met de aardappelstamper.
  6. Roer de crème fraîche, de hamblokjes en de gebakken uitjes door de stamppot.
  7. Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  8. Doe de stamppot in de ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas en zet de schaal plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de stamppot een goudbruine kleur heeft gekregen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bloemkool