Vegetarisch rode linzensoep

Vegetarisch rode linzensoep

Smulweb imageSmulweb

Zin in iets warms en hartigs? Deze vegetarische rode linzensoep is perfect. Met ui, gember, jalapenos en knoflook in een bouillon met kruiden gaart de soep tot de linzen zacht zijn. Voor een extra touch garneren we met peterselie.

60 min bereiden

soep

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Vegetarisch rode linzensoep op tafel.

  1. Verhit plantaardige olie in een grote zware bodem kookpan.
  2. Fruit uien tot ze zacht zijn.
  3. Voeg gember, jalapenos en knoflook toe en fruit nog 5 minuten.
  4. Voeg groentebouillon, kruiden en linzen toe.
  5. Doe deksel op de pan en kook, af en toe roerend, ongeveer 1 uur, tot de linzen zacht zijn en uit elkaar vallen. Voeg water toe indien nodig.
  6. Verdeel de soep in kommen en garneer met peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep