Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Spaanse paella met kip en garnalen op tafel.
- Rasp de tomaten. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de tomaten 2 minuten. Voeg de knoflook en saffraan toe en bak tot een dikke tomatensaus.
- Verhit intussen in een paella- of hapjespan de resterende 3 el olie. Bak de kippenbouten in 8 minuten rondom bruin aan. Voeg na 4 minuten de chorizo toe en bak mee.
- Schep de tomatensaus over de kipdrumsticks. Voeg de haricots verts en erwten toe. Voeg de rijst en de bouillon toe en breng aan de kook.
- Roer zodra de rijst in de pan is niet meer, de rijst mag aan de pan plakken: socarrat heet de krokante korst waarop de Spanjaarden zo dol zijn. Draai het vuur laag. Leg de garnalen en rozemarijn op de paella.
- Kook de paella afgedekt onder een deksel of aluminiumfolie in 25-30 minuten gaar. Laat de rijst de bouillon helemaal opnemen.