Spaanse paella met kip en garnalen

Spaanse paella met kip en garnalen

Smulweb imageSmulweb

Deze Australische schotel van kip, chorizo en zeevruchten is een alles-in-één-festijn in een pan. De rijst krijgt een knapperig korstje, de kippenpoten een bedje vol groenten en erop...grote stukken garnalen. Bakken en smullen maar. ¡Delicioso!.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Spaanse paella met kip en garnalen op tafel.

  1. Rasp de tomaten. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de tomaten 2 minuten. Voeg de knoflook en saffraan toe en bak tot een dikke tomatensaus.
  2. Verhit intussen in een paella- of hapjespan de resterende 3 el olie. Bak de kippenbouten in 8 minuten rondom bruin aan. Voeg na 4 minuten de chorizo toe en bak mee.
  3. Schep de tomatensaus over de kipdrumsticks. Voeg de haricots verts en erwten toe. Voeg de rijst en de bouillon toe en breng aan de kook.
  4. Roer zodra de rijst in de pan is niet meer, de rijst mag aan de pan plakken: socarrat heet de krokante korst waarop de Spanjaarden zo dol zijn. Draai het vuur laag. Leg de garnalen en rozemarijn op de paella.
  5. Kook de paella afgedekt onder een deksel of aluminiumfolie in 25-30 minuten gaar. Laat de rijst de bouillon helemaal opnemen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Gevogelte