Worteltaart

Worteltaart

Smulweb imageSmulweb

Deze worteltaart is heerlijk en makkelijk te maken! Perfect voor elke gelegenheid. Een combinatie van wortelen, kokos, walnoten en pompoenpitten in een smaakvolle taart, afgetopt met een romige cream cheese frosting en decoratieve fondant worteltjes.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1.5 g Oranje kleurstof
  • 1.5 g Groene kleurstof

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Worteltaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 2 bakvormen (met een diameter van 20 centimeter) in met boter.
  2. Meng de bloem, de bakpoeder, de basterdsuiker en de kaneelpoeder in een grote kom samen. Roer de eieren en de olie door de droge ingrediënten. Voeg de wortel, de kokos, de walnoten en de pompoenpitten toe en spatel deze erdoorheen.
  3. Verdeel het beslag over de twee bakblikken en bak de taarten circa 30 minuten tot ze gaar zijn. Laat de cakes na baktijd afkoelen op een rooster.
  4. Mix de roomboter en de roomkaas in een staande mixer (op middelhoge snelheid) tot een luchtige massa. Verlaag de snelheid van de mixer en voeg geleidelijk de poedersuiker toe. Voeg het vanille extract toe. Zet de frosting in de koelkast tot gebruik.
  5. Leg een cake op een bord en doe de helft van de frosting erop. Smeer het uit met een spatel. Leg nu de andere cake er bovenop en smeer de rest van de frosting erop.
  6. Verdel het fondant in twee ongelijke delen. Meng bij het kleine deel de groene kleurstof en bij het grote deel de oranje kleurstof.
  7. Pak een stuk van het oranje fondant en maak een bolletje. Rol het bolletje nu in een wortelvorm. Maak een kuiltje in de bovenkant van de wortel.
  8. Pak een stuk van het groene fondant en rol er een dunne sliert van. Snijd de sliert in stukjes. Plak een paar sliertjes aan de onderkant aan elkaar vast. Steek de bladeren in de kuil van de wortel.
  9. Decoreer de taart met de fondant worteltjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Worteltaart