Gratin van zoete aardappel en wortel

Gratin van zoete aardappel en wortel

Smulweb imageSmulweb

Een beetje zoet, een beetje pittig: Gratin van zoete aardappel en wortel met een vleugje Madras. De plakjes aardappel, wortel en ui zijn overgoten met een mengsel van ei, room, peper en zout. Strooi er tot slot een laagje geraspte kaas overheen en bak de gratin in de oven.

45 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gratin van zoete aardappel en wortel op tafel.

  1. Snijd de aardappelen en wortelen in dunne plakjes en de ui in halve ringen.
  2. Vet een ovenschaal in met olijfolie en doe aardappelplakjes onderin.
  3. Spreid daarover de halve uienringen en bovenop de wortelplakjes.
  4. Klop de eieren met de room en voeg hier peper, zout en curry Madras aan toe.
  5. Giet dit mengsel over het geheel en strooi er de geraspte kaas overheen.
  6. Zet de schaal ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  7. Prik er tegen het einde een wortelschijfje uit om de gewenste gaarheid te testen. Indien nodig nog iets langer laten staan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Zuurkool Zoete aardappelen