Biefstuk met pepersaus en friet (light)

Biefstuk met pepersaus en friet (light)

Smulweb imageSmulweb

Malse biefstuk met pepersaus geserveerd met goudbruine aardappelpartjes en frisse sla met tomaat en ui. Een lichtere versie van deze klassieker. Breng de saus op smaak en serving is done!

45 min bereiden

bijgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Biefstuk met pepersaus en friet (light) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 grC. Snijd de aardappels in partjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Meng de knoflook, de tijmblaadjes, 2 el olijfolie en het zeezout door de aardappelen en bak ze in ca. 30 minuten goudbruin in de oven.
  2. Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bestrooi de biefstukjes met een beetje peper. Bak de biefstukjes aan beide kanten in ca. 4 minuten en draai het vuur uit. Dek de pan af met aluminiumfolie en laat het vlees rusten, het gaart nog even door.
  3. Breng ondertussen 200 ml water met het bouillonblokje en de peperkorrels aan de kook en laat het geheel op een laag vuur ca. 3 minuten inkoken. Schenk de koksroom en de ketjap manis erbij, bind de saus met de allesbinder en breng op smaak met zout en peper.
  4. Meg voor de salade de blaadjes kropsla met de tomatenpartjes en de uiringen en verdeel de salade over 4 borden. Serveer de salade bij de aardappelpartjes en de biefstuk. Schenk de pepersaus over de biefstuk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen Friet