- 1 Groene peper
- 45 g Enoki Paddenstoel
- 1 tl Chilivlokken
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Dwenjang jjigae (sojabonen soep) op tafel.
- Maak bouillon volgens de instructies op de verpakking. Als er geen instructies zijn, zoek dan een betrouwbaar recept op.
- Voeg aardappels, ui en geperste knoflook toe aan de bouillon en laat dit op middelhoog vuur 5-7 minuten koken.
- Voeg courgette, peper en enoki paddenstoelen toe en laat nog eens 5 minuten sudderen op laag vuur.
- Meng met behulp van een soeplepel de soybean-paste door de soep. Doe dit langzaam en zorg ervoor dat de pasta zich goed verspreidt in de soep zonder klonten te vormen.
- Proef de soep en voeg indien nodig meer paste toe of verdun met water als de soep te zout is.
- Voeg langzaam tofu toe aan de soep en voeg rode peper vlokken toe indien gewenst. Laat de soep nog 2-3 minuten sudderen tot de aardappels zacht zijn.
- Serveer de soep. Smakelijk eten!