Dwenjang jjigae (sojabonen soep)

Dwenjang jjigae (sojabonen soep)

Smulweb imageSmulweb

Een hartige Koreaanse soep met aardappelen, uien en peper, gekruid met enoki-paddenstoelen, tofoe en sojabonenpasta.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Groene peper
  • 45 g Enoki Paddenstoel
  • 1 tl Chilivlokken

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Dwenjang jjigae (sojabonen soep) op tafel.

  1. Maak bouillon volgens de instructies op de verpakking. Als er geen instructies zijn, zoek dan een betrouwbaar recept op.
  2. Voeg aardappels, ui en geperste knoflook toe aan de bouillon en laat dit op middelhoog vuur 5-7 minuten koken.
  3. Voeg courgette, peper en enoki paddenstoelen toe en laat nog eens 5 minuten sudderen op laag vuur.
  4. Meng met behulp van een soeplepel de soybean-paste door de soep. Doe dit langzaam en zorg ervoor dat de pasta zich goed verspreidt in de soep zonder klonten te vormen.
  5. Proef de soep en voeg indien nodig meer paste toe of verdun met water als de soep te zout is.
  6. Voeg langzaam tofu toe aan de soep en voeg rode peper vlokken toe indien gewenst. Laat de soep nog 2-3 minuten sudderen tot de aardappels zacht zijn.
  7. Serveer de soep. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Soep Bonen