Bacon egg hartige cupcake

Bacon egg hartige cupcake

Smulweb imageSmulweb

Het perfecte gerecht voor het ontbijt of brunch in het weekend. Een hartige cupcake van witbrood met daar omheen goed gebakken bacon, geraspte kaas en een eitje die in de oven hun laatste garing krijgen. Kwarteleitjes na 7 tot 8 minuten, een klein ei na 10 tot 12 minuten.

15 min bereiden

lunch/brunch gerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 12 Kwarteleitje

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Bacon egg hartige cupcake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de cupcakevorm in met boter.
  2. Steek met de uitsteekvorm rondjes uit de sneetjes witbrood en leg deze in het ingevette cupcake bakblik.
  3. Bak de plakjes bacon zodat ze iets steviger worden, maar niet uitbakken. Dit maakt het makkelijker om ze in de cupcakebakvorm te plaatsen.
  4. Bedek de rand van de cupcakevorm met de licht gebakken bacon en gebruik zonodig een satéprikker om het goed tegen het brood te krijgen.
  5. Verdeel de geraspte kaas over de bacon.
  6. Tik voorzichtig de eitjes open en doe op elke hartige cupcake 2 kwarteleitjes (7 tot 8 minuten in de oven) of 1 klein ei (10 tot 12 minuten in de oven).
  7. Bak de cupcakes in de oven tot het ei volledig gestold is.
  8. Serveer als een heerlijk ontbijt of brunch gerecht. Perfect voor in het weekend!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Bakken Cupcakes