- 12 Kwarteleitje
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Bacon egg hartige cupcake op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de cupcakevorm in met boter.
- Steek met de uitsteekvorm rondjes uit de sneetjes witbrood en leg deze in het ingevette cupcake bakblik.
- Bak de plakjes bacon zodat ze iets steviger worden, maar niet uitbakken. Dit maakt het makkelijker om ze in de cupcakebakvorm te plaatsen.
- Bedek de rand van de cupcakevorm met de licht gebakken bacon en gebruik zonodig een satéprikker om het goed tegen het brood te krijgen.
- Verdeel de geraspte kaas over de bacon.
- Tik voorzichtig de eitjes open en doe op elke hartige cupcake 2 kwarteleitjes (7 tot 8 minuten in de oven) of 1 klein ei (10 tot 12 minuten in de oven).
- Bak de cupcakes in de oven tot het ei volledig gestold is.
- Serveer als een heerlijk ontbijt of brunch gerecht. Perfect voor in het weekend!