Pastinaakpatat en zoete-aardappelpatat

Pastinaakpatat en zoete-aardappelpatat

Smulweb imageSmulweb

Verwen jezelf met deze zoete-aardappelfriet en pastinaakpatat met tijm en paprikapoeder uit de oven en uit de koekenpan, omdat we niet kunnen kiezen! Geniet van de knapperige en smaakvolle frietjes met jouw favoriete dipsaus.

15 min bereiden

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 2 stappen deze heerlijke Pastinaakpatat en zoete-aardappelpatat op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pastinaken, was ze en snijd ze in dunne reepjes. Doe ze in een ovenschaal, hussel ze door elkaar met wat kokosolie en strooi er twee eetlepels tijm en wat zeezout overheen. Zet ze 30 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met een likje mayonaise of dip!
  2. Was de zoete aardappelen. Schil ze eventueel en snijd de aardappelen in mooie lange, dunne frietjes. Verhit vervolgens kokosolie in een pan op hoog vuur. Doe de gesneden aardappelen voorzichtig in de pan als de olie heet is en haal ze eruit als ze wat donkerder van kleur zijn. Pak een kom, hang er een zeef boven en giet de knapperige patatjes erin zodat het vet eruit kan druipen. Strooi er wat paprikapoeder en zout overheen en schud alles goed door elkaar. Doe de zoete-aardappelfrietjes over in een leuke kom. Lekker met gemengde notenpasta of gezonde mayonaise!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Friet