Speltcrackers van heel holland bakt

Speltcrackers van heel holland bakt

Smulweb imageSmulweb

Zelf speltcrackers maken? Ga met dit recept voor speltcrackers aan de slag. Met speltmeel, zout en zaden maak je deze lekkere cracker. Garneer met zaden naar keuze en serveer.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 g semolina
  • 160 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Speltcrackers van heel holland bakt op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 240 °C.
  2. Meng speltmeel, semolina en zeezout met elkaar.
  3. Maal de zaden één voor één en roer ze door het meelmengsel.
  4. Voeg olie en water toe en meng in deegmachine door elkaar.
  5. Laat het deeg het liefst even rusten, dit is niet noodzakelijk.
  6. Rol het deeg zo dun mogelijk uit (dikte creditcard) op een stuk bakpapier en snijd de crackers in stukken van 12 x 8 cm.
  7. Garneer de crackers met zaden naar keuze.
  8. Bak de crackers ongeveer 5 minuten op hoge temperatuur.
  9. Zet de oventemperatuur terug naar 200 °C en bak de crackers vervolgens nog 10-15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
  10. Laat de crackers op een rek afkoelen.
eet smakelijk