- 75 g semolina
- 160 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Speltcrackers van heel holland bakt op tafel.
- Verwarm de oven voor op 240 °C.
- Meng speltmeel, semolina en zeezout met elkaar.
- Maal de zaden één voor één en roer ze door het meelmengsel.
- Voeg olie en water toe en meng in deegmachine door elkaar.
- Laat het deeg het liefst even rusten, dit is niet noodzakelijk.
- Rol het deeg zo dun mogelijk uit (dikte creditcard) op een stuk bakpapier en snijd de crackers in stukken van 12 x 8 cm.
- Garneer de crackers met zaden naar keuze.
- Bak de crackers ongeveer 5 minuten op hoge temperatuur.
- Zet de oventemperatuur terug naar 200 °C en bak de crackers vervolgens nog 10-15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Laat de crackers op een rek afkoelen.