Japanse burger

Japanse burger

Smulweb imageSmulweb

Deze Japanse burger zit vol smaak door de sojasaus, sesamzaad en wasabi of mierikswortel. De combinatie van de tartaartjes, shii-takes, uien en sla is onweerstaanbaar. Perfect voor de barbecue of als hoofdgerecht.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Japanse burger op tafel.

  1. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes.
  2. Pel de ui en snijd in plakken, verwijder de steeltjes van de paddenstoelen.
  3. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak de plakken uien in 2-3 minuten aan 2 kanten bruin en de shii-takes tot ze zacht zijn. Neem uit de pan.
  4. Voeg de rest van de olie toe en bak de tartaartjes om en om in 3 minuten bruin. Bak het sesamzaad heel even mee en voeg de sojasaus toe.
  5. Laat intussen de binnenkanten van de broodjes onder of op de hete grill bruin worden. Bestrijk de broodjes met wasabi of de mierikswortel en beleg ze met sla, de tomatenreepjes en alfalfa.
  6. Druppel er wat sesamolie over. Leg daarop de tartaartjes met sesamzaad, de uienringen en de shii-takes. Druppel hier ook wat sesamolie over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Friet