Citroen schuimtaart

Citroen schuimtaart

Smulweb imageSmulweb

Een frisse taart met een luchtige citroenschuim en knapperige korst. De citroenen geven deze taart een heerlijk fris karakter. Perfect voor een feestelijke gelegenheid of gewoon als je van iets lekkers houdt. Bak en geniet!

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 45 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Citroen schuimtaart op tafel.

  1. Doe de bloem, suiker, de in stukjes gesneden boter, de eierdooier en het water in de kom met het kneedmes. Schakel de foodprocessor in en laat de machine draaien totdat het deeg een bal vormt (ca. 1 minuut). Kneed het deeg tweemaal achtereen met uw handpalm door het van u af te duwen. Wikkel het in plastic folie en druk het plat. Zet het 1 uur op een koele plaats.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6). Vet de bakvorm in met boter. Rol het deeg uit en leg het in de bakvorm. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Leg vetvrij papier op de deegbodem bedekt met knikkers of met gedroogde peulvruchten (of rijst). Verdeel een dunne laag zanddeeg over de bakvorm en bak 20 minuten blind in het midden van de oven.
  3. Rasp de citroenen (alleen het geel, het witte is bitter). Doe de citroenrasp en het sap van de citroen, de kristalsuiker en de hele eieren in de kom met het metalen mes en mix gedurende 1 minuut.
  4. Giet het mengsel in een steelpan en breng het al roerend met een houten lepel voorzichtig aan de kook. Voeg de in stukjes gesneden boter toe en doe het mengsel over in de kom met het metalen mes. Laat de machine 30 seconden draaien. Haal de taartbodem uit de oven en verwijder de blindbakvulling.
  5. Verdeel het citroenbotermengsel over de taartbodem. Zet de taart 15 à 20 minuten in de oven op 120°C (th. 4).
  6. Klop de eiwitten in 5 minuten stijf in de kom met de eiwitklopper, nadat u de aanduwer of de dop van de deksel verwijderd heeft. Laat in die tijd op laag vuur de suiker smelten in een pannetje met 3 eetlepels water. Verhit het mengsel tot 119°C, gebruik hiervoor een digitale thermometer. Neem het pannetje van het vuur en laat ca. 5 seconden de belletjes wegtrekken.
  7. Schenk de suikersiroop via de opening op de eiwitten. Laat de machine ca. 5 minuten draaien. Verdeel het schuim met de spuitzak of indien u die niet heeft met een lepel over de citroentaart. Laat de taart in 1 à 3 minuten onder de ovengrill goudbruin worden. Blijf bij de taart, als deze te donker wordt haalt u hem eerder uit de oven.
  8. Bewaar de taart koel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Citroen Taart Schuimtaart