Chinees gestoofd runderlappen (slowcooking)

Chinees gestoofd runderlappen (slowcooking)

Smulweb imageSmulweb

Geef je slowcooking een Aziatisch tintje met deze Chinese gestoofde runderlappen. Laat het vlees langzaam stoven in een smaakvolle bouillon met toufu, gember en andere smakelijke specerijen. Gecombineerd met wortelen en lente-ui heb je zo een heerlijk geurend stoofpotje.

120 min bereiden

bijgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6 Rode peper
  • 1 tl Sichuanpeper
  • 0.5 el Sesamolie
  • 60 g Mirin / Rijstwijn

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Chinees gestoofd runderlappen (slowcooking) op tafel.

  1. Snijd het vlees in stukken van 3-4 centimeter. Breng in een ruime pan water aan de kook. Voeg het vlees toe en breng het water opnieuw aan de kook. Schep het vlees in een vergiet als er schuim is gevormd aan het wateroppervlak. Spoel het vlees af en laat het uitlekken en doe het vlees in een stoofpan. Schep overige schuim van kookbouillon.
  2. Verhit de olie in een wok op matig vuur.
  3. Roerbak de ui, knoflook en gember tot geuren vrijkomen. Voeg overige ingrediënten, behalve de wortelen, tofu en lente-ui, toe aan het ui mengsel en breng aan de kook. Voeg zoveel bouillon van het kookvocht toe als nodig is om het vlees helemaal te bedekken.
  4. Verdeel de wortelen over het vlees in de stoofpan en giet het ui mengsel over het vlees.
  5. Stoof het vlees langzaam voor 2-3 uur tot het boterzacht is.
  6. Voeg een half uur voor het einde van de kooktijd de tofu toe, zodat het de nodige smaken kan opnemen.
  7. Doe het gerecht in een serveerschaal en garneer met lente-ui.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees