- 1 el Vloeibare margarine
- 13 el Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Pasta van courgette met pesto zalm op tafel.
- Breng een pan met water aan de kook.
- Voeg alle ingrediënten voor de pesto toe aan een kleine keukenmachine en mix alles tot er een puree ontstaat. Proef of de smaken naar wens zijn.
- Vet de zalm in met vloeibare bakboter. Grill de zalm op smaak gebracht met wat peper en zout gedurende ongeveer 3-4 minuten. Snijd de courgette met behulp van een grote keukenmachine julienne.
- Keer de zalm en kook de courgette gedurende ongeveer een minuutje en giet deze af. De zalm is klaar als deze aan beide zijden goudbruin is, een mooie lichtroze kleur heeft en een losse structuur.
- Roer de pesto door de courgette, leg de zalm erbovenop en serveer direct. NB: De pesto die je over hebt, smaakt heerlijk op stokbrood. Of wat dacht je van een lepeltje door de (tomaten)soep? In plaats van zalm, smaakt een kipfilet ook heel goed bij deze pasta pesto!