- 2 Citroenblad
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Bobotie gehaktballen op tafel.
- Fruit uien aan in wat olie tot ze zacht zijn.
- Bak gedurende 5 minuten de kerriepoeder en kurkuma mee zodat de geuren vrijkomen. Zet daarna het vuur uit en laat afkoelen.
- Meng de suiker, sjalot azijn, rozijnen en chutney door het uimengsel.
- Meng deze mengsel door het gehakt en breng op smaak met zout en peper.
- Meng vervolgens het paneermeel door het gehakt voor stevige gehaktballen.
- Draai van het gehaktmengsel gehaktballen.
- Pak de gehaktballen en leg ze in een ovenvaste schaal. Zorg ervoor dat er weinig ruimte tussen de gehaktballen en de zijkanten van de schaal is.
- Verdeel klontjes boter of margarine over de gehaktballen en steek in elke gehaktbal een stukje citroenblad.
- Bak de gehaktballen in de oven tot ze mooi knapperig en bruin zijn.
- Verdeel het ei en melk mengsel over de gehaktballen en strooi stukjes amandelen over het eimengsel.
- Bak verder tot het eimengsel gestold is en de bovenlaag mooi van kleur is. (20-30 minuten)