Bobotie gehaktballen

Bobotie gehaktballen

Smulweb imageSmulweb

Bobotie gehaktballen met kerriepoeder, kurkuma en rozijnen. Gehaktballen met een zoete smaak, doordat er suiker aan wordt toegevoegd. De stukjes amandelen zorgen voor een heerlijk krokantje. Perfect voor het hele gezin!

45 min bereiden

hoofdgerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Citroenblad

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Bobotie gehaktballen op tafel.

  1. Fruit uien aan in wat olie tot ze zacht zijn.
  2. Bak gedurende 5 minuten de kerriepoeder en kurkuma mee zodat de geuren vrijkomen. Zet daarna het vuur uit en laat afkoelen.
  3. Meng de suiker, sjalot azijn, rozijnen en chutney door het uimengsel.
  4. Meng deze mengsel door het gehakt en breng op smaak met zout en peper.
  5. Meng vervolgens het paneermeel door het gehakt voor stevige gehaktballen.
  6. Draai van het gehaktmengsel gehaktballen.
  7. Pak de gehaktballen en leg ze in een ovenvaste schaal. Zorg ervoor dat er weinig ruimte tussen de gehaktballen en de zijkanten van de schaal is.
  8. Verdeel klontjes boter of margarine over de gehaktballen en steek in elke gehaktbal een stukje citroenblad.
  9. Bak de gehaktballen in de oven tot ze mooi knapperig en bruin zijn.
  10. Verdeel het ei en melk mengsel over de gehaktballen en strooi stukjes amandelen over het eimengsel.
  11. Bak verder tot het eimengsel gestold is en de bovenlaag mooi van kleur is. (20-30 minuten)
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees