Gehaktbal in bladerdeel

Gehaktbal in bladerdeel

Smulweb imageSmulweb

De gehaktbal in bladerdeel is een simpel, maar effectief recept. Voeg kruiden en het ei toe aan het gehakt en draai er gehaktballen van. Bak het tot ze gaar zijn en leg het op bladerdeeg met gesneden groentes. Bestrijk het bladerdeeg met eigeel en bak in de oven voor ongeveer 25 minuten op 180 graden.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gehaktbal in bladerdeel op tafel.

  1. Kneed gehakt met kruiden, ei en eventueel wat beschuit. Rol 4 gehaktballen.
  2. Bak de gehaktballen aan tot ze gaar zijn.
  3. Snijd de groenten in dunne plakjes.
  4. Leg een blad bladerdeeg klaar, leg de gehaktbal erop en bestrooi met de gesneden groentes.
  5. Vouw het bladerdeeg om de gehaktbal heen en herhaal dit met nog een blad bladerdeeg om de bal goed te verpakken.
  6. Breng met een kwast een laag eigeel aan op het bladerdeeg en leg het geheel in een ingevette ovenschaal. Zet het in de oven op 180 graden voor ongeveer 25 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees