Spiced up beurre noisette

Spiced up beurre noisette

Smulweb imageSmulweb

"Spiced up beurre noisette" is een lichtbruine boter die je maakt op de camping. In combinatie met de vermalen venkelzaadjes en kardemompoeder ontstaat er een rijke boterkeuze. De goed gekoelde boter wordt luchtig gemixt tot geheel afgekoeld. Lekker op het broodje of bij verse groente.

25 min bereiden

bijgerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Spiced up beurre noisette op tafel.

  1. Rooster de cardemom- en venkelzaadjes licht en maal ze tot poeder.
  2. Zet een kom met ijsklontjes en water klaar om de warme "au bain marie" snel te laten koelen.
  3. Verhit de boter in de pan met dikke bodem tot deze lichtbruin begint te kleuren (beurre noisette).
  4. Giet de hete boter over in een kom die in de andere kom met ijsklontjes past en voeg de specerijen toe.
  5. Zet deze boter kom in de ijskom en laat onder goed roeren afkoelen. Zodra de boter lobbig en ondoorzichtig wordt, het roeren vervangen door de mixer in de hoogste stand.
  6. Mix door tot de boter geheel afgekoeld en luchtig is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen