Oosterse soep met eiermie kip en groente

Oosterse soep met eiermie kip en groente

Smulweb imageSmulweb

Deze Oosterse soep met eiermie, kip, groenten en gefruite uitjes is echt het proberen waard. De boemboe van knoflook, kemirinoten, peper en zout geeft deze maaltijdsoep net dat beetje extra!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.2 el Rietsuiker

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Oosterse soep met eiermie kip en groente op tafel.

  1. Doe de kippenpoten in een pan en zet ze net onder water. Doe hier 4 blokjes kippenbouillon bij en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat het ongeveer drie kwartier doorpruttelen.
  2. Haal dan de poten uit de pan (bouillon bewaren en indien nodig weer aanvullen met water tot 2 liter). Laat de poten wat afkoelen en haal het vlees van de botten. Trek het vlees uit elkaar met 2 vorken en braad het aan in wat olie, totdat het een mooie bruine kleur heeft. Vlees dan uit de pan halen en bewaren.
  3. Snij in de tussentijd de tomaten, lente-uitjes en bleekselderij in kleine stukjes. Gebruik niet het hart van de tomaten. Snijd de halve spitskool in dunne reepjes.
  4. Week de eiermie in koud water (5 minuten). Laat het daarna uitlekken.
  5. Hak de kemirinoten in grove stukken en rooster ze even snel in een koekenpan. Doe ze daarna in een foodprocessor (of vijzel), samen met de gehakte knoflook en wat zout en peper. Meng dit alles tot een boemboe.
  6. Fruit de boemboe even in de koekenpan.
  7. Doe de gefruite boemboe bij de kippenbouillon, samen met de ketjap, de eiermie, de spitskool, de kip en wat suiker en breng dit aan de kook. Voeg, als de eiermie gaar is, ook de bleekselderij en de lente-uitjes toe en kook alles nog even mee.
  8. Serveer de soep in een grote kom en bestrooi het met gefruite uitjes. Voeg desgewenst ook hardgekookte eieren toe, zoals bij Soto Ajam.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Noedels Gevogelte Groente