- 15 g Kirschwasser
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Mohr im hemd luchtige chocoladetaart op tafel.
- Vet de springvorm in met boter en bestrooi met een dun laagje basterdsuiker.
- Klop in een kom de zachte boter en basterdsuiker lichtgeel en romig. Voeg één voor één de eierdooiers toe en klop goed door. Meng vervolgens de fijngehakte amandelen en geraspte chocola erdoor.
- Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel het stijve eiwit voorzichtig door het chocolademengsel.
- Doe het beslag in de vorm en bak in de oven op 175 graden Celsius gedurende minimaal 60 minuten tot de taart gaar is.
- Neem de taart uit de springvorm en laat afkoelen op een rooster.
- Klop de slagroom met de kirsch stijf.
- Snijd de afgekoelde taart in 2 gelijke delen. Breng tussen de lagen een laagje stijfgeslagen slagroom aan. Leg de lagen op elkaar en bedek de buitenkant ook met een laag slagroom.
- Garneer de taart met wat geraspte chocola bovenop.