Haringsalade met aardappelen en appel

Haringsalade met aardappelen en appel

Smulweb imageSmulweb

Een perfect gerecht voor een warme dag! Deze Haringsalade met aardappelen en appel is heerlijk fris en vult goed. Door de haring op te hete noten komen de smaken naar voren en creëer je een smaakvolle salade. Probeer het nu!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.2 el Tijm vers
  • 1 el Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Haringsalade met aardappelen en appel op tafel.

  1. Breng de ongeschilde aardappelen samen met het zout, de dragon en de knoflook in 1 1/2 liter water aan de kook en hou ze 20 minuten tegen de kook aan, tot ze net zacht zijn. Neem ze van het vuur en laat ze in het kookvocht tot kamertemperatuur afkoelen.
  2. Maak intussen de vinaigrette door alle ingrediënten te mengen en dan langzaam de oliën erdoorheen te kloppen.
  3. Giet de aardappelen af wanneer ze zijn afgekoeld, laat ze opdrogen en snijd ze in plakjes van 4 mm dik. Je kunt ze desgewenst pellen voordat je ze in plakjes snijdt.
  4. Doe de plakjes aardappel met de lente-uitjes, kruiden en wat peper en zout in een kom en maak ze aan met een deel van de vinaigrette.
  5. Meng de tuinkruiden, peper en zout, de helft van het citroensap en de helft van de olie in een kom en kwast de haringfilets in met het mengsel.
  6. Verhit een koekenpan en giet de rest van de olijfolie in de hete pan. Leg de filets voorzichtig op het vel in de pan en bak ze 2-3 minuten.
  7. Voeg de boter toe en keer de filets om met een spatel. Bak ook de andere kant 2 minuten en besprenkel met wat citroensap.
  8. Hussel de waterkers, dragon en reepjes appel door een beetje vinaigrette.
  9. Serveer de haringfilets op de aardappelen, schep de appelsalade erop en sprenkel desgewenst nog wat extra dressing over de vis.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Fruit Haringsalade Appel