Pate van verse makreel

Pate van verse makreel

Smulweb imageSmulweb

Een paté van verse makreel op basis van geklaarde boter, knoflook, laurier, rozemarijn, cayennepeper, paprikapoeder, citroensap,-schil en nootmuskaat. Serveer de paté met geroosterd brood en een groene salade.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pate van verse makreel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg de makrelen in een braadslee, giet de olijfolie erover en bestrooi ze met laurierblaadjes, rozemarijn, tijm en knoflook. Bak de vissen 10-12 minuten in de oven of tot ze net gaar zijn.
  3. Smelt intussen de boter op matig vuur in een pan. Giet de boter heel voorzichtig in een kan, zodat je alleen de heldere, geklaarde boter overhoudt en het bezinksel in de pan achterblijft.
  4. Haal de makrelen uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen. Vis de laurierblaadjes en rozemarijn eruit, trek het visvlees in vlokken en doe die met de knoflook in een kom. Let goed op dat er geen graatjes meer in zitten.
  5. Voeg foelie, cayennepeper, paprikapoeder, zout, peper, citroensap en -schil toe en rasp er een beetje nootmuskaat over. Roer er 2/3 van de gesmolten boter door, proef of het voldoende op smaak is en doe de peterselie erbij.
  6. Verdeel het mengsel over 4 ovenschaaltjes en stamp het stevig aan. Giet de rest van de boter erover en laat de paté 2-3 uur in de koelkast opstijven.
  7. Serveer de paté met geroosterd brood en een groene salade.
eet smakelijk