Gestoofde kip in abdijbier

Gestoofde kip in abdijbier

Smulweb imageSmulweb

Gestoofde kip in abdijbier. Goudbruin gebakken kip, gefruit ui en knoflook in combinatie met het abdijbier, bouillon en room. Voeg prei, rozemarijn en tijm toe en laat het geheel minstens 60 minuten stoven. Heerlijk te combineren met aardappelen!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 30 g Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gestoofde kip in abdijbier op tafel.

  1. Kruid de kip met zout en peper.
  2. Bak de kip in een pan op halfhoog vuur in een beetje olie om en om goudbruin. Haal de kip uit de pan en houd deze warm in folie.
  3. Fruit ui en knoflook glazig in de pan en roer er vervolgens de bloem doorheen.
  4. Blus al roerend af met bier en voeg bouillon en room toe. Breng aan de kook.
  5. Doe de kip terug in de pan en voeg prei, rozemarijn en tijm toe. Stoof het geheel minstens 60 minuten.
  6. Voeg na 30 minuten de aardappelen toe en stoof deze mee.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte