Pandan rijst koken

Pandan rijst koken

Smulweb imageSmulweb

Pandan rijst koken is een fluitje van een cent met dit recept. Ingewikkeld is het niet, mits je alle stappen volgt. Laat de rijst na het koken nog even staan met de deksel op de pan voor het beste resultaat.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Pandan rijst koken op tafel.

  1. Doe 400 gram rijst in een pan en laat de pan vollopen met water. Roer de rijst los met de hand en giet het af in een vergiet. Herhaal dit proces enkele malen tot het water helder van kleur is.
  2. Voeg vervolgens na het afgieten 600 ml water toe aan de pan met rijst met 4 tot 6 gram zout. Zet de pan met rijst zonder deksel op hoog vuur en draai het vuur laag zodra het water begint te koken. Doe een deksel op de pan en laat dit 12 minuten op laag vuur staan.
  3. Zet na 12 minuten het vuur uit en laat de rijst nog ongeveer 10 minuten staan met deksel op de pan. Roer de rijst eventueel los met een vork en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst