Sorbet van vers fruit

Sorbet van vers fruit

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een heerlijk frisse Sorbet van vers fruit. Deze sorbet is gemaakt van verschillende soorten fruit. De sorbet maak je simpelweg klaar in de diepvries. Serveer dit ijs als dessert om jouw diner mee af te sluiten!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Sorbet van vers fruit op tafel.

  1. Was het fruit, maak het schoon en laat het uitlekken. Snijd grote aardbeien in tweeën of in vieren.
  2. Breng het water met de suiker in een steelpan met een dikke bodem aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Voeg het fruit toe en laat circa 5 minuten meekoken.
  3. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Roer het mengsel door een fijne zeef om de pitjes en de velletjes achter te houden. Roer er het citroensap door en laat het afkoelen. Zet de vruchtenpuree in de koelkast.
  4. Schep de vruchtenpuree in een ronde kunststof kom en zet die in de diepvries.
  5. Klop ieder uur goed door om de ijskristallen fijn te maken. Of laat in circa 3 uur bevriezen, maak de ijskristallen fijn in de foodprocessor en zet het ijs opnieuw in de diepvries. Of maak het ijs volgens de gebruiksaanwijzing in een ijsmachine.
  6. Zet het ijs voor het serveren 20 minuten in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Fruit