Citroentaart - refreshing lemon van heel holland bakt

Citroentaart - refreshing lemon van heel holland bakt

Smulweb imageSmulweb

Deze citroentaart zit vol met heerlijke smaken die perfect in balans zijn. Dorstlessend fris en ideaal als dessert of lekkernij tijdens een zomerse dag. De combinatie van de romige vulling en een krokant laagje van meringue maakt deze taart onweerstaanbaar lekker!

60 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 ml Water
  • 1 snufje Wijnsteenpoeder

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Citroentaart - refreshing lemon van heel holland bakt op tafel.

  1. Zeef de bloem in de kom van de keukenmachine en voeg de blokjes koude boter, de citroenschil en de suiker toe. Meng alles tot een rulle massa en voeg dan de eidooier en het water toe. Kneed tot een deeg ontstaat. Vorm er een bal van en wikkel in folie. Leg 15 minuten in de koelkast.
  2. Vet de taartvorm in. Rol van het deeg een ronde plak die ongeveer 4 cm groter is dan de vorm. Leg het deeg in de vorm en druk netjes het deeg in de gegolfde rand. Er mag wat deeg overhangen. Zet de vorm in de koelkast, afgedekt met folie, voor ongeveer 20 minuten. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. Haal de vorm uit de koelkast prik gaatjes in de bodem en leg er bakpapier op en daarop de blindbakvulling. Bak nu 15 minuten en haal de vorm uit de oven. Snijd nu het nog overhangende deeg voorzichtig af. Bak nog 12 minuten.
  4. Rasp de citroenen en pers ze uit (ongeveer 180 milliliter sap). Meng wat water met de maïzena tot een glad papje. Doe de rest van het water samen met de citroenrasp, citroensap en de suiker in een pan en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de maïzena erdoor. Kook 2 minuten door. Klop de dooiers los. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Schenk een klein beetje van de hete vloeistof bij de dooiers en blijf roeren. Schenk nu de dooiers terug bij de rest van het warme mengsel. Koel de curd terug tot lichaamstemperatuur en schenk op de taartbodem. Afbakken op 170 graden gedurende 25 minuten. Laat de taart afkoelen.
  5. Klop de eiwitten met de suiker en citroensap tot mooie pieken en breng in "wolken" aan op de taart. Schroeien met een brandertje. Werk de taart af met verse stukjes munt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Citroentaart