Parijse soezen van heel holland bakt

Parijse soezen van heel holland bakt

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Parijse soezen van Heel Holland bakt zelf maken? Maak een beslag van water, boter en bloem. Voeg eieren toe en schep met een spuitzak op een bakplaat. Bestrooi met bloem en bak de soezen goudbruin in 25 min. Laat afkoelen, vul ze met opgeklopte slagroom en maak af met poedersuiker.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water
  • 5 tl Anijs Gemalen

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Parijse soezen van heel holland bakt op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 240ËšC.
  2. Breng het water met de boter aan de kook. Neem de pan zodra de boter gesmolten is van het fornuis, voeg de gezeefde bloem in één keer toe en roer goed door. Zet de pan terug op het vuur. Laat het mengsel, al roerend, nog 1-2 minuten garen.
  3. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen (of schenk over in een andere pan). Roer de eieren één voor één door het mengsel tot een glad beslag.
  4. Smeer de bakplaat in met olie en bestrooi met een beetje bloem. Schep het soezenbeslag in een spuitzak. Spuit 4 bollen op de bakplaat. Let op! De soes moet onder het conservenblikje passen en kan wel 3x zo groot worden tijdens het bakken. Zet de conservenblikken op de soezen en schuif ze in de oven. Draai de oventemperatuur naar 210ËšC en bak de soezen in ongeveer 25 minuten gaar.
  5. Klop de slagroom met de suiker en het fijngewreven anijsblokje stijf.
  6. Haal de soezen uit de oven en laat ze afkoelen. Knip of snijd de soezen horizontaal open. Vul ze met de opgeklopte slagroom. Bestrooi ze met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Zuivel