Surinaamse ketjap kip

Surinaamse ketjap kip

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze lekkere Surinaamse ketjap kip. De kipdrumsticks zijn goed gemarineerd in ketjap, braadkruiden en olijfolie. De kip is met groentjes en kruiden gebakken tot het lekker bruin en knapperig is. Maak de maaltijd compleet met de lekkere jus.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Peterselie gedroogd
  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Surinaamse ketjap kip op tafel.

  1. Hak het uiteinde van de drumsticks eraf en gooi weg. Marineer de kipdrumsticks in een schaal met een flinke scheut ketjap, braadkruiden en olijfolie. Zorg dat alle kip bedekt is met ketjap. Laat een half uur afgedekt in de koelkast staan.
  2. Snijd de ui in ringen, de paprika in kleine blokjes, de tomaat in vieren, de prei in dunne ringen en de bladselderij fijn. Haal de madame jeanette eruit.
  3. Neem een braadpan en braad de kip op hoog vuur aan. Zodra de kip bruin kleurt, het vuur iets lager zetten en de groenten (behalve de madame jeanette) toevoegen met de laurierbladeren, steranijs en gember. Bak de groenten 3 minuten mee.
  4. Voeg water en bouillonblokjes toe. Zet het vuur hoog en voeg na 5 minuten de madame jeanette en het citroenblad toe. Laat pruttelen totdat er een lekkere jus ontstaat die niet te waterig is.
  5. Haal de madame jeanette, het citroenblad en de gember eruit. Serveer de kip met de groenten en jus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Noedels Surinaamse bami