Herfst kruidige luxe hachee met champignons

Herfst kruidige luxe hachee met champignons

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke geurige herfst hachee met gemengd vlees, champignons, kruidnagel, jeneverbessen, tomatenpuree en laurier. Langzaam gestoofd in rode wijn, bouillon en kruiden. Geserveerd bij aardappelpuree of aardappelkroketten. Eet smakelijk!

120 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1.5 g Cognac

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Herfst kruidige luxe hachee met champignons op tafel.

  1. Laat doorregen vlees eerst op kamertemperatuur komen en snijd het in blokken.
  2. Verhit boter in de pan en bak de blokjes vlees- en spek om en om bruin. Kruid met peper en zout.
  3. Blus af met rode wijn en voeg hete runderbouillon, kruidnagels, knoflook, laurier en jeneverbessen toe. Laat een uurtje stoven.
  4. Voeg halve uienringen, tomatenpuree, piment, paprika-korianderpoeder toe en breng op smaak met cayennepeper. Voeg ook de champignons toe en laat in totaal ongeveer 3 uur stoven.
  5. Proef en voeg eventueel een scheutje cognac toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer zodra het rundvlees uit elkaar valt, gaar is en de saus is ingekookt. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Groente Paddenstoelen Champignons